До краја мјесеца пријаве за „Дигиталну академију за маме“

Удружење грађана „Центар за маме“ наставља са реализацијом прошлогодишњег пилот појекта „Дигитална академија за маме“, који је, како су истакли, показао одличне резултате на пољу едукације и економског оснаживања жена.

Позвали су све заинтересоване суграђанке, првенствено маме које су регистроване на евиденцији Завода за запошљавање РС, које имају основна знања о употреби рачунара или се баве неком кућном радиношћу, да се пријаве за овогодишњу „Дигиталну академију за маме“.

Пријавити се могу до 30. августа, и то електронским путем на адресу: centarzamamers@gmail.com.

Како су истакли из УГ „Центар за маме“, циљ овог пројекта је едукација  жена из Бање Луке, првенствено мама, за једну од најбрже растућих  привредних подграна, а то је дигитални маркетинг. Предност ове врсте посла је што се може радити са било које локације, потреба за овим кадром се сваким даном повећава, уско је везана за информационе технологије, те ће маме бити у могућности да поред вођења домаћинства и бриге о дјеци пронађу ангажман који ће доприносити егзистенцији породице.

„Осим финансијског аспекта који је битан за мајку, дјецу и породицу ту је и враћање достојанства и самопоуздања мајкама те стварање осјећаја вриједности и припарности.  Академија ће такође помоћи мамама које се баве неким видом креативног посла или кућне радиности, да своје производе правилно презентују на друштвеним мрежама и тако допринесу побољшању кућног буџета“, саопштили су организатори.

Едукација ће бити организована кроз четири модула која покривају области као што су: основе интернета, основе маркетинга, дигитални маркетинг, друштвене мреже, како функционишу веб странице,  израда фејсбук и инстаграм пословне странице, упознавање са могућностима претраживача, отварање јутјуб канала, као и основе дизајна. За маме које израђују своје производе, биће организована додатна радионица професионалног фотографисања.

Уз подршку Града и Министарства породице, омладине и спорта РС, дигиталну академију за маме прошле године је завршило 60 мама. И ове године, Град је подржао овај пројекат којим ће још  40 суграђанки добити прилику да похађају дигиталну академију.