Дотрајала фонтана испред Народне скупштине ускоро у новом руху

Дотрајала фонтана испред Народне скупштине Републике Српске ускоро би могла осванути у новом руху, након што је покренута процедура за избор извођача на њеној санацији, потврђено је у Одјељeњу за комуналне послове.

Према подацима из ресорног одјељења, фонтана, изграђена још у вријеме градње некадашњег Дома ЈНА, већ годинама је у јако лошем стању, због чега ће се приступити њеној, за сада, дјелимичној санацији.

У складу са расположивим средствима у градском буџету, предвиђено је да се за почетак реконструише базен фонтане и дио пратеће опреме. За ове радове предвиђено је 40.000 КМ.

– Овим радовима, предвиђено је да се постојеће камене плоче, које већ годинама отпадају, замјене специјалном врстом бетона који има већу отпорност на спољње утицаје, а и далеко љепше изгледа. Тај, нови материјал односно тзв. штампани бетон, већ је показао добре резултате на неколико сличних објеката, као што је, на примјер, фонтана код Медицинског факултета – наводе из ресорног одјељења.

Упоредо са овим радовима, планирана је и и замјена водоводних цијеви у базену и дијела електро-инсталација. Поред тога, за наредну годину је планирана санација дијела опреме фонтане, односно расвјетних тијела и млазница.

Јавна набавка за извођење предвиђених радова расписана је ове седмице, а очекује се да би извођач могао бити изабран током идућег мјесеца. Према тендерској документацији, радови би требали бити завршени за два мјесеца.