Добар темпо на проширењу споја Источног и Западног транзита

Проширење саобраћајнице у Улици Ивана Горана Ковачића, на потезу од „Центрума“ до Леснине, одвија се добром динамиком, изјавио је Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве.

Сандић, који је данас са представницима „Путева РС“ обишао овог градилиште, истакао је да је већ изведен значај дио предвиђених радова, укључујући и изградњу потпорног зида уз саобраћајницу, која ће по реконструкцији, у њеном највећем дијелу бити проширена на четири траке, уз обостране пјешачке стазе.

Према његовим ријечима, већ су завршени радови на подземној инфраструктури, а тренутно, ради се на постављању тротоара и припремама за асфалтирање саобраћајнице.

  • Прије реконструкције, ова, изузетно прометна саобраћајница, није била безбједна ни за пјешаке ни бициклисте, а сада добијамо не само модерну улицу већ и квалитетан спој Источног и Западног транзита. Проширењем ове улице, биће заокружена источна трансверзале, на потезу од новог моста у Обилићеву па све до кружног тока код „Центрума“- закључио је Сандић.

Радови на проширењу ове саобраћајнице вриједни су око два милион КМ, а пројект реализују Град и „Путеви РС“.