Десет излагача на „Фестивалу цвијећа“

Све је спремно за „Бањалучки фестивал цвијећа“, који ће бити одржан од 31.маја до 2. јуна у Парку „Петар Кочић“.

На овом другом фестивалу учествоваће девет излагача, који у својој понуди имају велики избор цвијећа, биљака, садница, цвјетних аранжмана, опреме за хортикултуру, као и декоративног садног материјала.

Сва три дана ове манифестације биће продајног карактера, уз пратећу изложбу дјечијих радова и музичко-забавни програм.

Из програма овогодишњег Фестивала цвијећа издвајамо и школу аранжирања која ће бити одржана 31. маја (од 14 до 15 часова) и 1. јуна (од 12 до 14 часова).

У петак и суботу, сви заинтересовани моћи ће уживати у цвјетној оази од 10 до 17.30 часова, а завршни дан од 8 до 15 часова.

У програму учествују сљедећи излагачи:“Тамарис компани“, „Магафлорас“, „Славнић“, Пољопривредно газдинство „Арарат“, цвјећара „Камелија“, цвјећара „Тамарис“, Пољопривредно газдинство „Шушак“, те пољопривредни произвођачи: Бранко Милиновић, Дубравка Ковачевић и Голуб Калинић.

Град је прошле године организовао први Фестивал цвијећа по узору на некадашњи који је био чувена манифестација посвећена цвијећу у региону.

-Ово је свакако добра прилика да се наш град промовише као град зеленила, а Фестивал је и додатни садржај како за наше суграђане тако и за туристе – закључили су из Одјељења за комуналне послове.

Подсјећамо да је у сусрет овом фестивалу и центар града добио „цвјетно рухо“, односно у централној градској пјешачкој зони постављене су велике жардињере, у којима је засађен индијски јоргован и друго цвијеће.