Дан јоге и индијске културе у Бањој Луци

На тврђави Кастел у Бањој Луци, данас се одржава пети Међународни дан јоге и дан индијске културе у нашем граду. Свечаном отварању овог догађаја присуствовао је и градоначелник Игор Радојичић који је нагласио да је Индија, као једна велика земља, богате културе и традиције, препознала Бању Луку као један од градова пријатеља ове манифестације.

  • Градска управа већ годинама пружа подршку индијским пријатељима, јер то видимо као један од начина презентације ове велике земље у нашем граду. Јога је стил живота и размишљања, и све више људи и у Бањој Луци упражњава јогу као начин да се умањи утицај свакодневног стреса и убразног начина живота. Надам се да ћемо и будућности наставити организацију ове манифестације, на радост свих нас – казао је Радојичић.

Умар Туки из Амбасаде Индије, изразио је задовољство оганизацијом данашњег догађаја у Бањој Луци и пренио најбоље жеље становницима града на Врбасу.

  • Веома смо захвални Градској управи и градоначелнику који су нам помогли у организацији Међународног дана јоге. Јога је насљедство цијелога човјечанства, а драго ми је што је све популарнија у Бањој Луци. Данас у ваш град нисмо донијели само јогу већ и дио нашег богатог културног насљеђа кроз традиционалне индијске плесове и музику – закључио је Туки.