„Грађанска патрола“: Отпад одлажу поред контејнера

Суграђани су путем „Грађанске патроле“ пријавили да у Улици Саничких жетелаца несавјесни појединици свакодневно одлажу смеће поред контејнера. Исту појаву пријавили су и становници улица Стевана Булајића, Скендера Куленовића, Браће Југовића и Саве Текелије. Предузећу „Чистоћа“ наложено је да отпад уклони, а суграђанима упућен апел да отпад одлажу на прописан начин.

Такође, путем ове апликације, протекле седмице пријављено је да у Улици Ивана Горана Ковачића, на дијелу тротоара који иде уз тржни центар Тропик, гране од дрвећа се протежу на тротоар и ометају пјешаке да иду истим. У вези са овом пријавом, издат је налог за орезивање.

Пријављено је и више кварова на уличној расвјети, који се углавном односе на покварене свјетиљке, које ће, како је потврђено у ресорном одјељењу – бити замијењене.

По више пријава за непокошену траву, надлежно одјељење је у случајевима јавних површина издало налог извођачу радова да их покоси. Када је ријеч о запуштеним приватним двориштама, њихови власници су дужни да их одржавају уредним и чистим.

 Фото: Грађанска патрола

Фото: Грађанска патрола