Грађанска патрола: Највише пријава за оштећено дрвеће

Током прошле седмице, Бањалучани су путем апликације „Грађанска патрола“, највише пријављивали случајеве осушених и обољелих стабала у градским алејама.

На основу пријава суграђана, надлежне службе су прошле седмице уклониле више обољелих стабала, која су, како се испоставило на терену, представљалa опасност за пролазнике.

Истовремено, у више случајева грађани су пријављивали проблеме у вези са нередовним одвожењем смећа, односно пражњењem контејнера. По пријавама, надлежне службе су брзо реаговале и у договору са „Чистоћом“, ови проблеми су ријешени.

Такође, више пријава односило се на нефункционисање уличне расвјете, и то у Барловцима, Ужичкој улици и Улици Драгана Бубића. По пријему пријава, Одјељење за комуналне послове наложило је извођачу радова да отклони пријављене кварове.

Што се тиче комуналне опреме, грађани су пријавили да су оштећене поједине справе на дјечијем игралишту у Pарку Младен Стојановић. Ова оштећења ће, према објашњењу надлежних из Одјељења за комуналне послове, бити отклоњена након избора извођача радова за поправку игралишта.