„Грађанска патрола“: Дојаве за дивље депоније и покварену расвјету

Путем апликације „Грађанска патрола“, суграђани су током протекле седмице у највећој мјери пријављивали кварове на јавној расвјети, непрописно одложен отпад, те проблеме у вези са постављањем контејнера.

Непрописно одлагање отпада пријављено је у близини парка за псе, затим у улицама Максима Горког, Иве Андрића, Пиланској и Ужичкој, те у Шарговцу. По обавјeштењу грађана, „Чистоћи“ је наложено да уклони отпад са наведених локација.

Грађани су, такође, пријавили и недостатак канти за отпатке у близини аутобуског стајалишта у Булевару Милутина Миланковића. Како наводе из Одјељења за комуналне послове, приликом сљедеће набавке, канте за отпатке ће бити постављене и на овој локацији. Такође, грађани су жалили да су поједини контејнери за отпад постављени на неадекватним локацијама. Из Одјељења за комуналне послове, пак, одговарају да се, у договору са „Чистоћом“ контејнере покушавају лоцирати на најпогодније позиције.

И овог пута пријављени су кварови на јавној расвјети и то на Градском мосту, затим код пјешачког прелаза на Западном транзиту између Паприковца и Нове вароши, те у улицама Вељка Млађеновића, Лоркиној и Милана Васића. Надлежно одјељење је издало налоге за поправку кварова на свим пријављеним локацијама.

 Фото: ″Грађанска патрола″

Фото: ″Грађанска патрола″