Градоначелник примио учеснике Медитеранских игара

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, примио је данас спортисте који ће наступити за репрезентацију Босне и Херцеговине на Медитеранским играма, које ће бити одржане у шпанској Тарагони од 22. јуна до 1. јула ове године.

Наш град ће на Медитеранcким играма представљати пливачи Никола Бјелајац, Марко Ковачић и Ади Мешетовић, кајакаш Дарко Савић, затим тренери Миодраг Чеко и Горан Граховац, те кајак судија Никола Станковић.

Градоначелник Радојичић је спортистима пожелио срећан пут и успјешан наступ на Медитеранским играма и додао да ће од 1. до 15. јула 2018. године бити отворене пријаве за категоризацију спортиста како би Град Бања Лука, у складу са важећим прописима, обезбједио средства у буџету за њихово стипендирање.

Кајакаш Дарко Савић је захвалио на пријему и нагласио да га на Медитеранским играма очекује изузетно јако такмичење, те да ће дати свој маскимум како би репрезентовао Бању Луку на најбољи начин.

Иначе, Медитеранске игре се одржавају под патронатом Међународног олимпијског комитета и организују се сваке четири године, односно двије године од одржавања Олимпијских игара. Медитеранске игре имају углед најважнијег спортског догађаја на Средоземљу и на њима се такмиче спортисти у 31 спорту из 26 земаља са три континента – Европе, Азије и Африке.