Градоначелник на терену у Пискавици и Бронзаном мајдану

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, обишао је данас мјесне заједнице Пискавица и Бронзани мајдан. Прво је у засеоку Кнежевићи, у МЗ Пискавица, озваничио почетак изградње водовода у дужини од 336 метара чиме ће бити обезбијеђена вода за све кориснике у овом засеоку. Након тога, у засеоку Штрпци, Радојичић је обишао изградњу другог крака водовода дужине 850 метара.

– Укупна вриједност ових радова је око 80.000 КМ, са циљем да се водовод, који је већ стигао до ових крајева, спроведе у домаћинства која нису имала воду. То је дио шире приче, пошто ове године имамо много посла у области водоснабдијевања. Од Црног врела гдје би требало да завршимо фабрику воде и гдје су у току три тендера за три крака овог водовода у Голешима, Доњем Первану и резервоару Ђурића главица. Имамо и неколико водовода на пордучју Мањаче и Рекавица, а кроз ребaланс буџета бисмо требали да добијемо додатна средства за водовод у Пезића пољу, а разматрамо и могућност улагања у водоводе Чесма 4 и Каранаовац – Јагаре – рекао је приликом обиласка терена градоначелник Радојичић.

Бројне активности на терену, Радојичић је наставио у Бронзаном мајдану гдје је посјетио локалну Основну школу „Младен Стојановић“ и обновљено спортско игралиште ове школе. За овај посао Град је издвојио 23.000 КМ.

У овом насељу, градоначелник Радојичић је обишао и новоотворену фабрику обуће „АМ шуз“. Након обиласка фабрике, Радојичић је рекао да је коначно обновљена производња у овој фабрици и да сада постоји добар партнер који је озбиљан.

– Капацитет овог погогна је да се овдје запосли 200 радника, што за овај крај може бити веома значајно. Тешко је сјетити се када је овдје отворен било какав погон, а ово је подручје у које је јако мало улагано у комуналну инфраструктуру и потребе су заиста велике. У протеклих годину и по дана, покушавали смо на различите начине да интервенишемо. Прошле године је урађен мост у Обровцу, а радили смо и на нисконапонској мрежи у Стратинској, затим обновили игралиште код школе, а завршићемо и друго. Овај крај очекује и воду са Црног врела, а могу најавити и интеревенције на путном правцу код манастира Гомионица – навео је градоначелник Радојичић.

Одборник у Скупштини града Драгомир Батар, рекао је да је ово један од најзначајних периода у ближој историји Бронзаног мајдана.

– Враћамо се производњи обуће и сигуран сам да ћемо убрзо надмашити број од 180 радника колико је некад запошљавала ова фабрика. Пут који се тренутно ради према Санском Мосту може бити од великог значаја за овај крај. Путеви, водоводи, струја и радна мјеста су основни услови да људи овдје остану да живе – закључио је Батар.