ГИК: Е-обуке за учеснике у изборном процесу

Градска изборна комисија Бања Лука обавјештава све учеснике у изборном процесу у основној изборној јединици 034 Б Бања Лука – овјерене политичке субјекте, све појединце који су именовани у бирачке одборе, појединце које овјерени политички субјекти кандидују за посматраче, бираче и сва друга лица заинтересована за изборни процес на бирачком мјесту, да је на на интернет страници Централне изборне комисије БиХ (www.obuke.izbori.ba) доступна могућност е-обука за рад у бирачком одбору.

  • Наведена обука вишеструко је корисна за све учеснике у изборном процесу, а нарочито за младе бираче који ће, на локалним изборима 15. новембра, први пут гласати. Градска изборна комисија Бања Лука, посебно позива све појединце који су већ именовани у бирачке одборе да, до заказивања прописаног начина обуке за рад у бирачким одборима, искористе могућност е-обуке – наведено је из ГИК Бања Лука.

Додају да је кориштење могућности е-обуке, поред низа предности за све учеснике у изборном процесу, посебно значајно у околностима актуелне епидемије и могућности препознавања начина понашања на бирачком мјесту укључујући бираче, посматраче и чланове бирачких одбора у њиховим конкретним задужењима.