Водовод и канализација за двије улице у Врбањи

Градоначелник Игор Радојичић и в.д. директора Републичког секретаријата за расељена лице и миграције  Марко Аћић потисали су данас уговор о изградњи водовода и канализације у двије улице у насељу Врбања.

Према уговору, ради се о изградњи водовода у улицама Мис Аделине Ирби и Ђурђевданској, гдје живи повратничка популација а за које је дио средства, односно 60.000 КМ, обезбједио Секретеријат, а дио ће издвојити Град Бања Лука кроз предстојећи пројект водоснадбијевања под називом „Вода 2“.

  • Поред тога, разговарано је о реализацији више пројеката који имају за циљ побољшање животних услова ове популације у нашем граду, те о програмима стамбеног збрињавања које води Републички секретаријат за око 150 породица – рекао је Радојичић.

Он је прецизирао да се тих 150 стамбених јединица односи на избјегла и расељена лица који ће моћи рјешити своје стамбене питање кроз заједничке пројекте Града и Секретаријата.

Истовремено, Аћић је најавио да ће у марту бити усељена 48 стана у Куљанима, те најавио нове пројекте на изградњи станова и кућа у граду за ову популацију.

  • Изабран је пројектант за зграду од 50 станова у насељу Ада, за шта је обезбјеђено 2,8 милиона КМ док ће Град обезбједити грађевинску дозволу за овај објекат – рекао је Аћић.

Поред тога, Аћић је најавио градњу 53 куће на више локација у граду у којима ће такође бити смјештене интерно расељене породице и Срби из Хрватске.

  • Надам се да ће ови станови и куће бити завршени у 2021. години – закључио је Аћић.