Више од 150 излагача на првом туристичком сајму

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, отворио је данас Међународни сајам туризма „Бања Лука 2019“, који је окупио више од 150 излагача из 11 европских земаља.

Отварајући сајам, који се одржава у новизграђеној спортској дворани „Центар“, Радојичић је изразио наду да би овај догађај у годинама пред нама могао прерасти у препознатљиву региопналну манифестацију.

– Град Бања Лука овај сајам препознаје као један од могућих потенцијала за развој туризма у нашем граду. Ова и сљедећа седмица су показатељ како се заједничким напорима Града и његових партнера, туристичка понуда и посјета може подићи на знатно виши ниво. Данас је у нашем граду тешко наћи слободна мјеста у хотелима, прије свега због великог броја догађаја, попут овог, који окпљају посјетиоце са разних страна – рекао је Радојичић.

Министар за трговину и туризам Републике Српске Драгица Ковач, нагласила је да је овај сајам изванредна прилика за промоцију најзначајнијих туристичких потенцијала Републике Српске, али и прилика да се остваре међусобни контакти туристичких организација из цијелог региона.

На сајму учествује више од 150 излагача из БиХ, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Словеније, Хрватске, Грчке, Бугарске, Мађарске, Турске и Албаније.

– Између осталих, ту ау представници туристичких организација Србије, Црне Горе и Репбулике Српске, као и туристичке организације Београда, Кантона Сарајево и домаћина Бање Луке,  те представници националних паркова из РС, Олимпијског центра Јахорина и свих бања из РС. На сајму ће се представити бројни винари из РС и окружења – кажу из агенције „РС консалтинг и трејд“ која је организатор сајма.

Радно вријеме сајма је од 10.00 до 19.00 часова и улаз је слободан, а сајам траје до 20. априла.