Бојан Љубишић и Соња Вујнић најбољи спортисти града у 2019. години

Рукометни голман и члан „Борац М:тела“ Бојан Љубишић и одбојкашица Соња Вујнић, чланица Универзитетског одбојкашког клуба „Бања Лука волеј“, проглашени су за најбоље спортисте Бање Луке у 2019. години, на традиционалној манифестацији Избора најбољих спортиста и спортских организација града Бање Луке, која је вечерас одржана у дворани Борик.

За најталентованијег спортисту града у мушкој конкуренцији проглашен је рукометаш Лука Кнежевић, члан РК „Борац М:тел“, док је у женској конкуренцији за најталентованију проглашена Сара Марковић из УОК „Бања Лука волеј“.

Најуспјешнија спортска организација у мушкој сениорској категорији је Рукометни клуб „Борац М:тел“, а у женској конкуренцији то је Женски кошаркашки клуб „Орлови“.

Најбољи спортски догађај који је организован протекле године у Бањој Луци је АТП Челенџер тенски турнир „Српска Опен“.

Најуспјешнији спортиста у спорту за лица са инвалидитетом је Игор Игњатовић, капаитен Кошаркашког клуба инвалида „Врбас“.

На вечерашњој манифестацији, додијељене су и три специјалне награде. Награда за животно дјело је припала истакнутом дугогодишњем спортском раднику Небојши Куштриновићу. Специјална награда за допринос у афримацији бањалучког спорта припала је боксерском раднику Драгану Батару, док је специјално признање за афирмацију и развој бањалучког спорта додијељено прослављеном одбојкашу Жељку Танасковићу, садашњем предсједнику Савјета за школски спорт Србије.

Спортистима и спортским радницима обратио се градоначелник Игор Радојичић, који је поручио да је Бања Лука у свијету најпознатија по својим спортистима.

  • Окупила нас је манифестација избора најбољих спортиста која је доживјела пунољетство, захваљујући бањалучким спортистима и спортским радницима. Наша жеља је да и у будућности имамо нове шампионе и због тога смо улагања у спорт, у задње двије године, повећали за 43 одсто. Између осталог, у свим бањалучким основним школама имамо спортске секције из којих би требало да се роде нови асови, а велике послове смо урадили и у области изградње и обнове спортске инфраструктуре – истако је Радојичић.

Предсједник Скупштине града Бања Лука Зоран Талић, рекао је да је ова манифестација потврда да Бања Лука на прави начин вреднује спортске резултате, те да је опредијељења и да отвара нове просторе за младе који желе да се баве спортом.

  • Вјерујем да су године пред нама године у којима ће бањалучки спорт, који има дугу традицију, остваривати све боље резултате. Спортисти су наш значајан потенцијал и у њих треба што више да улажемо, да правимо базу квалитетних младих спортиста јер су они ипак амбасадори нашег града и Републике Српске – закључио је Талић.