„Бирамо најуређеније“: Најљепше двориште у Љубачеву

Двориште Мирјане и Стевана Врањеша из Љубачева, најљепше је двориште у овогодишњој акцији „Бирамо најуређеније“, коју је Градска управа организовала 17. годину узастопно.

  • Са пуно љубави и пажње уређујемо наше двориште. Идеја има много и супруг и ја настојимо да једну по једну преточимо у дјело. Најважније нам је да наш животни простор одржавамо уредним и чистим, да имамо много цвијећа и зеленила и да нам комшије и пријатељи често долазе, јер воле ову нашу малу оазу мира и спокоја – каже Мирјана Врањеш из Љубачева.

Најљепше школско двориште је круг Основне школе „Јован Дучић“ у Пријечанима која је недавно обновљена у великој акцији Градске управе, али немјерљив допринос лијепом изгледу овог дворишта дали су ученици и наставници ове школе.

У конкуренцији заједница етажних власника најљепши животни простор за ову године је онај у Улици Царице Милице број 10 у насељу Обилићево, док је власник најљепшег балкона Милка Кајкут из Горње Пискавице.

Град Бања Лука је прије 17 година покренуо ову акцију са основним циљем да се наши суграђани подстакну на уређење свог животног простора, на стварање угоднијег и љепшег амбијента за живот у граду, чиме ће и сам град постати угодније мјесто за жиовот.

  • У овогодишњој акцији је учествовало 35 кандидата у четири категорије: најуређеније двориште, школско двориште, најуређенији простор заједница етажних власника и најљепши балкон. Захваљујемо се свима који су учествовали у овогодишњој акцији, а сви кандидати представљају примјер као се треба односити према простору у којем се живи и како се на прави начин доприноси љепшем изгледу нашег града – кажу у Одјељењу за комуналне послове.

Награђени

Друго мјесто у категорији дворишта освојио је Драгослав Аничић, а треће Бране Топић. Ове године, апослутни побједник у конкуренцији школских дворишта је ОШ „Јован Дучић“ јер је на другом мјесту њихова школа у Куљанима, а на трећем школа у Залужанима. У конкуренцији заједница етажних власника на другом мјесту је ЗЕВ Царице Милице 38-40, а на трећем ЗЕВ Булевар цара Душана 8. Друго мјесто у категорији најљепших балкона заузела је Стојанка Ђурагић из Улице Новака Пивашевића, док је трећи Љубомир Рачић из Улице Петра Рађеновића.