Бесплатни уџбеници и превоз за дјецу из хранитељских породица

По први пут, ове године Град Бања Лука финансијски се помоћи полазак у школу дјеце из хранитељских породица, по узору како се то већ ради са малишанима из вишечланих породица.

Новим програмом подршке, Градска управа ће обезбиједити уџбенике и школски прибор за дјецу из ових породица, за шта је овогодишњим буџетом планирано 11.000 КМ. Такође, Град ће сносити и трошкове мјесечних карата за аутобуски превоз за дјецу из хранитељских породица.

Овај симболичан знак подршке, како су истакли из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, почеће да се примјењује са почетком нове школске године.

Градоначелник Игор Радојичић изјавио је да је ово мали трошак за градски буџет, а велики за људе који обављају изузетно хуману мисију, односно дају свој допринос да малишани без родитељског старања одрастају у здравим и срећним породицама.

Према подацима Центра за социјални рад, у Бањој Луци тренутно има 48 хранитељских породица којима је повјерен одгој и брига за 64 дјеце, од беба од неколико мјесеци до већ пунољетних младића и дјевојака.

 Фото илустрација

Фото илустрација