Бесплатни уџбеници за 95 ученика из вишечланих и ромских породица

Град Бања Лука обезбиједиће и ове године уџбенике за дјецу из вишечланих и ромских породица.

-Све процедуре за ову активност приводе се крају и до почетка школске године дјеца из Удружења породица са четворо и више дјеце и Удружења Рома „Весели бријег“ добиће потребне уџбенике – казали су из надлежног Одјељења за културу, туризам и социјалну политику.

Према њиховим подацима, бесплатне уџбенике добиће 74 основца из 50 вишечланих породица.

-Када је ријеч о ромским породицама, 21 ученик, ће уз уџбенике, добити и школски прибор и руксаке. Такође, Град ће кроз једнократну новчану помоћ подржати образовање шест средњошколаца и једног студента из ове популације – навели су из ресорног одјељења.

Нагласили су да од 2010. године, пред почетак школе, Град пружа подршку удружењима „4+“ и „Весели бријег“ и за њихове чланове обезбиједи бесплатне комплете књига.

-Ова помоћ је само једна од мјера социјалне политике коју проводи Град Бања Лука. Са удружењима, посебно „4+“, организујемо бројне заједничке активности. Град им је обезбиједио нове пословне просторије. Такође плаћа боравак дјеце из вишечланих породица у вртићима, добијају стипендију током школовања без обзира на материјални статус породице. Уз то, финансирамо и дио текућих трошкова и одређених програмских активности Удружења „4+“ – казали су из одјељења.