Бесплатан курс информатике за основце

Свим бањалучким основним школама биће понуђен бесплатан курс проширења информатичког знања за ученике седмих и осмих разреда, саопштено је из градског Одсјека за информатику.

Пилот пројекат под називом „Развој ИТ вјештина“ реализоваће Град у сарадњи са Амбасадом Велике Британије у БиХ, а замишљен је као додатни вид едукације за оне ученике који су вољни и мотивисани да своју информатичку писменост подигну на виши ниво.

-План је да из сваке основне школе са подручја града Бање Луке учествује по један или два ученика по приједлогу самих школа. Учесници курса имаће прилику да савладају основе из области програмирања, коју ће послије моћи да надограђују. Едукација би трајала три мјесеца а часови би се одржавали у простору Дома омладине – казала је шеф градског Одсјека за информатику Љиљана Васојевић – Радовановић.

Према њеним ријечима, ове седмице о плану едукација детаљно ће бити обавијештен и Актив директора основних школа, како би курс отпочео што прије и до краја текуће школске године био успјешно и окончан.

 Фото илустрација

Фото илустрација