Асфалтирани путеви у Сарачици и Бистрици

Комунaлне службе и ове седмице наставиле су са изградњом и асфалтирањем макадамских путева на подручју града. Tако су протеклих дана, нови асфалт добила два путна правца, и то Сарачица-Бранковац и Бојанића млин-Јањетовићи.

-У оквиру реконструкције локалних и некатегорисаних путева изведени су радови на два путна правца, и то Сарачица-Бранковац и Бојанића млин-Јањетовићи – потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

На Сарачици је постављено око 270 метара новог асфалта, за шта је издвојено нешто више од 20.000 KM. Уједно, завршен je и путни правац Бојанића млин – Јањетовићи у Мјесној заједници Бистрица, гдје је афалтирано око 400 метара пута, у вриједности од 30.000 KM.

-Завршетком ове дионице направљен је спој са локалним путем Регоде – Стојчићи и сада је овај путни правац у потпуности асфалтиран – истичу у Одјељењу.

Ове послове извело је предузеће „МГ минд“, које је на јавном тендеру добило посао реконструкције локалних и некатегорисаних путева вриједан око 500.000 КМ.

У Одјељењу подсјећају да су већ завршени  послови на асфалтирању Улице 9. јануар, путног правца Алин гај-Дебељаци, као и пута Грабовац-Ковачевићи-Вукелићи-Сарачица.

У наредним данима асфалтираће се и путни правци: Чокорска Поља – Кременовићи и Регоде – Стојчићи. Затим слиједе путеви ОШ Мелина – Горњи Мајсторовићи, ОШ Обровац – Ђурђевићи, Козјерац – Милосавићи, Шеве – Зовик, Пискавица центар (тротоари), пут за Старе Грбиће, пут за Грбића Јарак, пут за Дурбића Брдо (Житомислићка), , огранак пута Шумари – Горња Пискавица, Поткозарје – гробље Милаковићи, те Ново Насеље – Топићи.