Ада: Семафор код борачких зграда

Због повећања безбједности на веома фреквентној саобраћајници у насељу Ада, у близини тзв. борачких зграда, до краја ове године биће постављен семафор на раскрсници са Улицом палих бораца, а постојећа аутобуска стајалишта биће измјештена, потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве.

На овај корак Одјељење се одлучило након што се, изградњом стамбене зоне у близини саобраћајнице, повећао саобраћај у зони укрштања магистралног пута и Улице палих бораца, као и број грађана који свакодневно прелазе магистрални пут да би дошли до аутобуског стајалишта.

  • Након анализе услова и начина одвијања саобраћаја, и прибављене сагласности ЈП „Путеви РС“, одлучено је да се постави семафор, те да се коригује ширина Улице палих бораца на самом укрштању са магистралним путем, као и да се измјесте аутобуска стајалишта на магистралном путу за 30-так метара уз изградњу угибалишта и дијела недостајућег тротоара – истичу у Одјељењу.

Почетком сљедеће седмице биће расписна јавна набавка за избор извођача радова, тако да би ова интервенција требала бити завршена до краја године.