„Љето на Врбасу“ од 22. до 29. јула: Уведене бројне новине

Традиционална манифестација „Љето на Врбасу“ биће одржана од 22. до 29. јула, уз бројне новине које је припремила Туристичка организација града Бање Луке у сарадњи са партнерима.

Овогодишња манифестације почиње скоковима са Градског моста, 22. јула, са почетком у 14 часова.

Церемонија свечаног отварања 65. издања „Љета на Врбасу“ најављена је за исти дан, 22. јул, са почетком у 21 час, на плажи „Зелена“ испод дворане „Обилићево“.

-Само отварање биће новина. Замишљено је да у сарадњи са Плесним клубом „Гема“ организујемо плес под звијездама, уз учешће свих присутних – казала је директорица Туристичке организације града Ирена Радојевић на данашњој конференцији за новинаре.

Овом приликом, она је позвала све да дођу на отварање и заједно плешу, а правило облачења за то вече је црно-бијела одјевна комбинација.

И овогодишње „Љето на Врбасу“ обиљежиће низ манифестација. Суграђане и туристе очекује и биоскоп на отвореном на Кастелу (24. јула, у времену од 21 до 23 часа), те бројна спортска такмичења за дјечаке и дјевојчице, која ће ове године бити одржана у Аква парку.

Једна од манифестација, која ће по први пут обиљежити љето, јесте „зип лајн“ односно прелазак Врбаса преко ужета на траси од Градског моста до сплава на Врбасу, на дужини од 80 метара.

-Уколико се покаже велика заинтересованост, ову активност ћемо и продужити, а цијена преласка, како је рекао Зоран Санковић из Туристичке организације – неће прелазити осам КМ.

У календару  манифестације у суботу, 28. јула на тврђави Кастел биће одржан и фестивал електронске музике „Елемент“, док ће манифестација бити затворена трком дајак чамаца на плажи Абација у недјељу 29. јула.

Манифестацију на Врбасу су први пут организовали чланови Клуба академичара Бања Лука /КАБ/ још давне 1953. године под називом “Карневал на Врбасу”. Крајем 70-тих година манифестација мијења име у “Сусрети на Врбасу”, а од 1995. добија данашње име. Идеја за назив манифестације “Љето на Врбасу” је дата у циљу обједињавања континуираних збивања у току љета на ријеци Врбас и њеним обалама.

Комплетан програм можете погледати овдје.