Јајце и званично партнер Бање Луке за Европску престоницу културе

Град Јајце и службено је подржао кандидатуру Бање Луке за Европску престоницу културе 2024. године, те потврдио да ће као град – партнер, учествовати у најамбициознијем пројекту из области културе, икад покренутог у Бањој Луци. Сличну одлуку раније је донио град Бихаћ, који ће, такође учествовати у овом пројекту, као град – партнер.

Послије ранијих најава, Општинско вијеће Јајце је донијело и формалну одлуку о томе да ће, као партнер, учествовати у бањалучкој кандидатури.

О овоме су чланове Тима за кандидатуру Бање Луке за Европску престоницу културе, на јучерашњем састанкку, информисали представници културне сцене Јајца.

Током тог састанка, којем су присуствовали и представници Града Бихаћа, било је ријечи о финализирању умјетничког програма са којим ова три града излазе пред Панел Европске Комисије 24. септембра ове године.

На састанку је договорено пет великих и низ пројеката средњег и малог обима, као и сарадња на институционалном нивоу, али и повезивање независних сцена ових градова.

Рок за предају апликационе књиге је 24. август, а град који ће понијети титулу 2024. заједно са градом из Естоније, односно Аустрије, биће познат крајем септембра када ће се бирати између Бање Луке и Мостара из Босне и Херцеговине и Бодоа из Норвешке.

 Са јучерашњег састанка у Бањој Луци

Са јучерашњег састанка у Бањој Луци