Јавни позив МСУРС умјетницама за изложбу у Галерији Плус

Музеј савремене умјетности Републике Српске (МСУРС) позива умјетнице да у оквиру продајне изложбе  Женски базар у Галерији Плус представе своје радове.

Jавни позив се односи на умјетнице које стварају у оквиру ликовне, визуелне и примијењене умјетности, да до 28. фебруара донесу своје радове у Галерију Плус за изложбу продајног карактера која ће се реализовати од 8. марта до 27. маја 2019. године.

„Чињеница је да тржиште умјетничких дјела на простору БиХ није развијено и да многе жене које се декларишу као самосталне умјетнице немају могућност да живе од свог рада, нити да га на адекватан начин презентују публици и понуде на продају. Oва изложба има за циљ да потенцира питање умјетничког тржишта, позиције жена унутар њега, начине промоције и продаје радова женских аутора и побољшање њиховог статуса“, саопштили су из Музеја и додали да је изложба дио пројекта Перцепције који се реализује у сарадњи са British Council-om у оквиру које ће бити представљене најзначајније британске умјетнице заједно са дјелима умјетница из колекције МСУРС.

Радове је потребно доставити у Галерију Плус, Српска улица 10 – 12, у периоду од 12 до 16 часова.

Сви радови доспјели путем Јавног позива биће селектовани од стране стручног тима кустоса МСУРС и изложени у оквиру изложбе Женски базар у Галерији Плус