Шарговац: Отворена нова саобраћајница, догодине наставак пројекта

Новоизграђена саобраћајница кроз централни дио Шарговца, једног од највећих приградских насеља, данас је отворена за саобраћај, у оквиру пројекта вриједног око милион КМ. Овај пројекат, реализован у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“, биће настављен и идуће године, градњом нове дионице Шарговачке улице.

Захваљујући овом пројекту, Шарговац, у којем данас живи око 8.000 становника, добио је нешто више од 900 метара модерне саобраћајнице пуног профила, са обостраним пјешачким стазама, те, што је од посебне важности за ово насеље, изграђеном фекалном и оборинском канализацијом.

-Становници овог изузетно насељеног краја, а посебно ђаци, сада су добили пуно боље услове за живот – нагласио је градоначелник Игор Радојичић који је данас обишао новоизграђену саобраћајницу.

Према његовим ријечима, ово је прва фаза градње ове саобраћајнице у дужини од око 900 метара, а идуће године планиран је наставак радова.

-Недавно смо завршили читав Источни булевар, а сада на западној страни града која је мало комплекснија, уз ову радимо и Улицу краља Александра и кружну раскрсницу у Исаије Митровића. Такође, треба да уђемо у радове на изградњи новуе попречне саобраћајнице Лауш-Паприковац, тако да и ови крајеви, који су веома насељени, добију најбоље могуће повезнице и истовремено безбједније одвијање саобраћаја – истакао је Радојичић.

Он је захвалио Влади РС, која је највећим дијелом обезбиједила финансирање овог пројекта, те извођачу радова „Грађењу Ђурић“ који је посао завршио и прије предвиђеног рока.

Горан Селак, посланик у Народној скупштини РС казао је да је на овом пројекту показана добра сарадња градске власти и републичких институција.

-Градски одбор Социјалистичке партије предложио је Влади РС да се изгради дио Шарговачке улице, што је и прихваћено. Овим путем, у име мјештана Шарговца, захваљујем Влади РС, Граду и предсједници Жељки Цвијановић који су подржали реализацију овог пројекта, веома значајног за становнике Шарговца – казао је Селак.

Рајко Радаковић, предсједник Савјета Мјесне заједнице Шарговац изразио је захвалност за реализован овај, како је рекао, изузетан посао.

-Сигуран сам да ће, захваљујући овом пројекту, али и оним који ће тек бити реализовани, многи жељети да се настане у нашем насељу– рекао је Радаковић.