Шарговац: Отворена нова модерна саобраћајница

Новоизграђена дионица централне саобраћајнице кроз Шарговaц, једног од највећих приградских насеља, од данас је отворена за саобраћај, у оквиру пројекта вриједног 1,1 милион КМ.

Модерну саобраћајницу, опремљену комплетном инфраструктуром и са изграђеним пјешачким стазама, отворили су градоначелник Игор Радојичић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Градоначелник Радојичић рекао је да је у Бањој Луци завршен још један велики инфраструктурни пројекат.

– Шарговац је прије двадесетак година био углавном неизграђен, ненасељен, а сада је то једна градска четврт гдје се савременом саобраћајницом може врло брзо доћи до центра града – казао је Радојичић.

Оно што је важно, како је навео – новом саобраћајницом добија се и безбједност у саобраћају, јер је овдје увијек пуно пјешака и дјеце која иду у школу.

Радојичић је најавио да ће се наставити радити сва велика насеља, од којих је Шарговац једно од највећих.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је да је и овај успјешно завршен пројекат, доказ способности актуелне власти да гради у веома тешким условима изазваним корона вирусом.

-У Бањој Луци је у задњих 20 година много тога урађено у синергији градске и републичке власти, од изградње источног и западног транзита, рјешавања проблема водоснабдијевања, те многих саобраћајних, инфраструктурних и других пројеката.

-То све наши грађани виде и схватају да само окупљена и стабилна извршна градска и републичка власт може и хоће да рјешава све њихове проблеме – истакао је Додик.

На широј мапи, како је навео – Бања Лука је препознатљива на свим областима.

-Бања Лука се гради и наставиће да то чини у времену које долази – закључио је Додик.

Радови на изградњи ове друге дионице централне саобраћајнице кроз Шарговац почели су у марту ове године, за шта је из градског буџета издвојено 1,1 милион КМ. Нова дионица Шарговачке улице дугачка је око 900 метара. Радове је извело предузеће „Грађење Ђурић“.

Прошле године, урађена је прва фаза овог пројекта, такође у дужини од око 900 метара, за шта је из републичког буџета издвојено милион КМ.

Овај пројекат, реализован у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“.

У наставку кроз фотографије: Саобраћајница сада и прије изградње…