Четврти Бањалучки М:тел полумаратон може да почне

Све је спремно за 4. бањалучки М:тел полумаратон и ова манифестација ће вјероватно бити највећи спортски догађај у Бањој Луци у овој години, речено је на данашњој конференцији за новинаре у Градској управи.

Градоначелник Игор Радојичић, рекао је да је полумаратон веома важан догађај у години у којој Бања Лука носи титулу Европског града спорта.

– Очекујемо десетак хиљада учесника и можемо рећи да ће овогодишњи полумаратон по броју учесника надмашити прошлогодишњи. Позивам све грађане Бање Луке да подрже полумаратон, што као учесници што као навијачи. Такође, молим и за стрпљење када је ријеч о саобраћају. Сугеришем грађанима да се информишу о обуставама и да у суботу мање користе аутомобиле, а да више буду пјешаци – казао је Радојичић и честитао организаторима на свему што су до сада урадили.

Предсједник Управног одбора Бањалучког полумаратона Горан Ћорић, изјавио је да је ријеч о великом догађају у сваком смислу и да је све спремно за почетак. Он је нагласио да је и у спортском и у забавном дијелу све припремљено, да ће догађај и визуелно бити лијеп, са лијепим сценографијама и квалитетним садржајима.

Директор трке Владимир Селец, најавио је учешће елитних тркача из Кеније, али и из свих земаља бивше Југославије. Он је нагласио да очекује више од 10.000 учесника који ће трчати главну полумаратонску трку, штафетну трку, трку задовољства, школску трку и бамбини маратон.

– Поносни смо на Бању Луку, захваљујем се и градоначелнику који је подржао трку. Ово је фестивал трчања и здравог живота, а Бања Лука је у том сегменту далеко одмакла. Када је ријеч о спортском дијелу, морам нагластити да први пут у оквиру нашег полумаратона имамо и Првенство Републике Српске у полумаратону – рекао је Селец.

Портпарол Бањалучке пиваре Милка Станивуковић, рекла је да је Нектар пиво спонзор трке задовољства и да је полумаратон лијеп начине да се наш град промовише у свијету и представи у најбољем свјетлу. Она је истакла да Бањалучка пивара настоји да подржи све догађаје који су од значаја за развој локалне заједнице.

Комплетну сатницу полумаратона који се ове године одржава као викенд фестивал под називом „Vivia run&more weekend“, можете погледати овдје.

Обуставе саобраћаја и измијењен режим градског саобраћаја погледајте овдје.