Честитке званичника поводом крсне славе града

Званичници Републике Српске и Босне и Херцеговине упутили су руководству града и грађанима Бање Луке, честитке поводом крсне славе града Бања Лука – Спасовдана.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је Бања Лука данас постала модеран републички, административни, привредни, универзитетски, туристички и културни центар Републике Српске и да се сваки дан све више развија.

Честитајући крсну славу града – Спасовдан градоначелнику Игору Радојичићу, градској власти и свим становницима Бање Луке, Додик је истакао да захваљујући преданом раду ова локална заједница све више поприма епитете модерног европског града, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Додик је истакао да је градска власт заједно са својим суграђанима, а уз свесрдну помоћ републичких институција, успјела да савлада и епидемију вируса корона која је највише погодила Бању Луку.

– Вјерујем да ћете и након ове епидемије, која је оставила далекосежне посљедице, успјети да наставити да радите на развоју и модернизацији града, упркос свим потешкоћама, с циљем стварања још бољих услова за живот свих његових грађана, као и унапређења пословног амбијента и запошљавања – наводи се у честитки.

Он је пожелио да градоначелник Бање Луке, заједно са својим сарадницима, суграђанима и свим људима добре воље прослави крсну славу у радости и у складу са традицијом и обичајима српског народа.

– Имате моју пуну подршку у будућем раду и желим вам много успјеха у реализацији ваших идеја и планова који су на добробит свих грађана Бање Луке и Републике Српске – нагласио је Додик у честитки.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић пожељела је у честитки да Бања Лука и у наредном периоду настави путем развоја и просперитета.

-Чврсто вјерујем да ћете, као и до сада, све расположиве ресурсе и активности усмјерити на стварање што квалитетнијег и садржајнијег живота у највећем граду Републике Српске, те конкретним дјелима и пројектима потврдити статус града, препознатљивог и у регионалним оквирима – наведено је, између осталог, у честитки предсједнице РС.

Предсједник Владе РС Радован Вишковић навео је „да је поносан на чињеницу да је руководство града, заједно са инстутуцијама РС и грађнима, преданим и одговорним радом, успјело да одговори на све изазове које је са собом донијела појава новог вируса корона“.

-Увјерен сам да ћете и у будућности наставити да развијате и модернизујете Бању Луку и Влада РС је опредијељена да вам пружи подршку на том путу – наведено је у честитки премијера РС.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић честитао је Спасовдан уз жељу да се настави рад на даљњем развоју града и градске инфраструктуре у интересу свих грађана.

-Увјерен сам да ћете остати посвећени изградњи Бање Луке као савременог, уређеног, европског града и примамљиве туристичке дестинације са богатим културно-историјским насљеђем и града у којем је задовољство живјети и  радити – навео је Чубриловић у честитки.

Честитку поводом крсне славе града, упутио је и министар унутрашњих послова РС Драган Лукач, уз жеље „да удруженим напорима градских и републичких институција допринесемо побољшању квалитета живота становника, што смо и у ранијем периоду чинили успјешно“.

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић, честитајући крсну славу града, навео је да се Град Бања Лука као административни, академски, економски, научни, културни и спорстки центар РС, успјешно развија и напредује, показује отвореност за нове идеје и иницијативе које у највећој мјери одржавају интересе грађана.