Чари роњења на дохват руке

Ронилачки клуб Делфин Бања Лука ће, од 22. јуна до 18. августа ове године, реализовати пројекат под називом „Ронилачко љето у Бањој Луци“. Основна идеја пројекта јесте стварање, за наше просторе, новог туристичког производа, који би, заједно са осталом туристичком понудом нашег града, требало да омогући туристичким агенцијама које се баве рецептивним туризмом даље креирање и развој пакета туристичких услуга.

  • Пројекат је намијењен превасходно туристима, али и нашим суграђанима, првенствено онима који нису рониоци што га чини доступним сваком заинтересованом грађанину, туристи или туристичкој групи. Ради се о програму који омогућава да особа која није ронилац, након краће теоретске припреме која траје до 30 минута, зарони у воду у потпуности опремљена лаком аутономном ронилачком опремом, у пратњи инструктора или вође роњења, до максималне дубине од пет метара, у трајању до 45 минута. Програм омогућава и роњење на дах уз употребу маске, пераја, дисалице и ронилачког одјела – рекао је Игор Гајић из РК Делфин, уз напомену да су овакве ронилачке активности заступљене и веома тражене на свим свјетским туристичким одредиштима и чине велики удио у глобалној туристичкој понуди.

Гајић додаје да ће програми бити реализовани на различитим локацијама на ријеци Врбас, углавном викендима, а за веће групе и радним данима, а у случајевима неповољних временских услова на алтернативним локацијама у које су укључени и градски базени.

  • Пројекат ће бити реализован у сарадњи са бањалучким туристичким агенцијама и биће нуђен индивидуално, као и кроз пакете услуга, што ће омогућити корисницима пројекта додатне повољности, јер ће сви учесници у пројкету на нов и  очаравајући начин доживјети ријеку Врбас и наше природне љепоте и, надамо се, понијети лијепе успомене из нашег града  – закључио је Гајић.

Пројекат је подржао Град Бања Лука, а све додатне информације о пројекту заинтересовани могу добити у Ронилачком клубу Делфин, путем телефона број: 065/173-180 и 065/464-055, електронском поштом info@rkdelfin.org и besttravelbl@gmail.com, као и на интернет страници www.rkdelfin.org и на друштвеним мрежама https://www.facebook.com/banjaluckidelfini/