Центар за социјални рад: Помоћ за 500 најугроженијих

Центар за социјални рад данас је почео са испоруком 500 пакета са основним намирницама корисницима Центра, али и свим другим нашим суграђанима који су, по избијању актуелне епидемиолошке ситуације, затражили помоћ ове установе.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас обишао Центар за социјални рад, нагласио је да су у функцији све линије помоћи и подршке за суграђане, које су организоване посљедњих дана.

-Центар за социјални рад је отворио блок телефонских линија на које могу да се јаве грађани и савјети мјесних заједница, посебно кад је ријеч о сеоским и приградским подручјима – навео је Радојичић.

Према његовим ријечима, Град је у овом периоду превентивних мјера у вези са вирусом корона, организовао четири линије подршке суграђанима преко 65 година, затим немоћним, лицима са инвалидитетом и ослабљеним имунитетом, трудницама и другим ризичним групама.

– Једна је и преко заједница етажних власника које смо замолили за солидарност и већ имамо информацију да је неколико стотина ЗЕВ-ова који су се организовали на принципу комшијске солидарности и помажу својим старијим суграђанима – казао је Радојичић.

Истакао је да пакете са намирницама допрема и Црвени крст за своје кориснике који не могу да дођу до јавне кухиње, а од прошле седмице функционише и бесплатна достава коју је организовао Град у сарадњи са друштвено одговорним компанијама.

-То је линија подршке за све грађане, који у оквиру акције „Нисте сами“ могу да позову телефонски број 065/01 02 03 и наруче доставу на кућну адресу. Достава је бесплатна и плаћа се наручена роба на основу издатог фискалног рачуна – рекао је он.