Финансијска подршка за 22 туристичке манифестације

Како би обогатио туристичку понуду, град Бања Лука ће у идућој години финансијски подржати укупно 22 различита дешавања, који ће се наћи у календару туристичких манифестација.

Манифестације су одабране путем јавног позива, на који су се могла пријавити удружења грађана, правна лица, односно организатори туристичких манифестација.

Одјељење за културу, туризам и социјалну политику припремило је календар манифестација, који ће се наћи на сједници Скупштине Града 26. децембра.

-У календару ће се наћи манифестације које су суфинансиране и организационо подржане од стране Града, пошто промовишу широк спектар туристичких активности – појаснили су из надлежног одјељења.

Свеукупно, на јавни позив је запримљено 29 пријава, а зацртани услови за финансијску подршку испуњени су у случају 20 манифестација. За још двије манифестације које су уврштене у календар, средства су обезбијеђена путем Туристичке организације града.

Планиране манифестације односе се на низ садржаја, које могу привући туристе, од културних и адреналинских дешавања па све до гастро-фестивала.

Тако су своје мјесто у календару, између осталих, нашли фестивали чоколаде, вина, пива, али и Трећи ћевап фест који је прошле године оборио све рекорде посјећености, када је привукао више од 20.000 Бањалучана и туриста из региона.

Ту су и фестивал витештва, мото фест, љетњи сајам, те више дешавања на Врбасу. У календар је уврштен и пењачки фестивал „Drill and Chill“.

-Додатни садржаји и оригиналне манифестације сигурно ће привући додатне посјетиоце нашем граду – закључили су из одјељења.

 ″Ћевап фест″ прошле године оборио све рекорде посјећености

″Ћевап фест″ прошле године оборио све рекорде посјећености