У функцији нови објекат мјесне заједнице и полицијске станице на Лаушу

Нови вишенамјенски објекат у којем ће бити смјештени полицијска станица и мјесна заједница данас је предат на употребу грађанима Лауша.

Градоначалник Игор Радојичић је нагласио да је објекат саграђен заједничким снагама Града и Републике, да је у њега уложено 1,4 милиона КМ, а да корисна површина објекта износи око 1.000 квадратних метара.

  • Ово је простор у којем ће грађани моћи да завршавају неопходне административне послове као што су преписи, овјере и издавање докумената. Изградња овог вишенамјенског објекта само је један од сегмената великих послова који се раде у насељу Лауш. Ту је нови кружни ток који је знатно допринио проточности саобраћаја, а мало даље је нова велика саобраћајница преко некадашњег воћњака. Такође, ту је и обнова ОШ „Свети Сава“ и изградња нове фискултурне дворане, а недавно смо започели и велики пројекат изградње канализације у овом дијелу Лауша – истакао је Радојичић и додао да би Лауш, у наредном времену, требало да добије сасвим нови изглед и постане насеље угодно за живот са ријешеним комуналним проблемима.

Предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић, нагласила је да се изградњом овог објекта изашло у сусрет становницима Лауша. Овим је, како је рекла, још једанпут показан равомјеран и избалансиран приступ развоју свих дијелова Бање Луке.

  • Поздрављам напоре локалне администрације која је препознала потребе грађана и изашла им у сусрет реализацијом бројних пројеката, који су договорени управо са грађанима. Као предсједница Републике сам поносна на оно што Бања Лука показује као главни град РС, али и на чињеницу да су други градови загледани у Бању Луку и оно што се овдје ради – рекла је Цвијановић.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач, изразио је задовољство чињеницом да ће припадници Полицијске станице Лауш коначно, након више деценија, имати адекватне услове за обављање својих дужности.

  • Сигурно је прошло више од 30 година како у Бањој Луци нисмо изградили нову полицијску станицу. На овај начин настављамо да се бринемо о безбједности свих грађана нашег града, настојећи да, заједничким снагама, ниво сигурности подигнемо на још виши ниво. Ово је један од пројеката који смо заједнички радили са Градском управом и тако ћемо и наставити – закључио је Лукач.