У сриједу задња овогодишња сједница градског парламента

На сутрашњој 28. сједници Скупштине града Бања Лука, пред одборницима је приједлог градског буџета за 2019. годину, ребаланс буџета за ову годину, те приједлог одлуке о усвајању Стратегије развоја града Бања Лука у периоду од 2018-2027. године.

Почетак сједницеје заказан за 9 часова, а одборници ће разматрати укупно 66 тачака дневног реда, међу којима и Регулациони план дијела централног подручја града, који је рађен годину и по и који је прошао два циклуса јавних расправа.

Градски парламент ће на засједању 26. децембра разматрати и програме уређења градског грађевинског земљишта и заједничке комуналне потрошње одјељења за саобраћаја и путеве и за комуналне послове за наредну годину. Ту су и програми развоја спорта и суфинансирања културно-умјетничког аматеризма, програма и пројеката из области културе за 2019. годину, као и годишњи календари културних и туристичких манифестација.

Одборници ће разматрани и прједлоге одлука о такси превозу и о измјени Одлуке о висини боравишне таксе. На дневном реду посљедње овогодишње сједнице налази се и приједлог програма рада Скупштине Града за 2019. годину, те више тачака из области простроног планирања.

Уколико дође до наставка због обимног дневног реда, он ће бити одржан 27. децембра.

Комплетан дневни ред погледајте овдје.