У припреми атрактивна инсталација код Правног факултета

Амфитеатар у природи, као један од пројеката тзв „малих интервенција“ које ће бити рађене широм града, требало би да буде отворен 28. септембра на зеленој површини испред Правног факултета.

-Израда ове просторне структуре на зеленом платоу испред Правног факултета почела је прошле седмице, и до сада су завршени припремни, земљани и бетонски радови, а браварски и тесарски ће бити предмет студентске радионице која ће трајати од 22. до 28. септембра. Тог, завршног дана, отворени амфитеатар биће спреман за први академски час 2019/2020. године – казао је Игор Кувач из тима „Small scale“ Истраживачког центра за простор из Бање Луке.

Како је навео, израду, односно монтажу амфитеатарске структуре обавиће студенти два архитектонска факултета, и то Универзитета у Бањој Луци и Универзитета у Сарајеву.

Планирана интервенција је привременог карактера и представљаће дио партерног уређења тог  локалитета.

-Уједно, представља прву фазу реализације просторне структуре на зеленом платоу испред Универзитетског кампуса, гдје се за сљедећу годину, у склопу Малих интервенција, уз здружено дјеловање Града и Универзитета, предвиђа формирање Универзитетског парка и оживљавање обала ријеке Врбас – истакли су из Тима за мале интервенције.

Младе архитекте из овог тима прије двије године су изградиле атрактиван дрвени мол на ријеци Врбас, у близини дворане „Обилићево“. Захваљујући тој интервенцији, овај простор постао је омиљено мјесто младих из овог насеља.