У петак Ђурђевдански фестивал

Двадесет шесто издање Ђурђевданског фестивала дјечје пјесме биће одржано у петак, 10. маја, с почетком у 20 часова у Спортској дворани “Борик”, а прије самог финалног наступа 19 нових ђурђевданских звјездица имаће неколико пријема.

“Само пар дана нас дијели од највећег дјечјег фестивала и најбоље дјечје журке у региону. С нестрпљењем очекујемо 19 нових ђурђевданских звјездица! Деветнаест малишана из Републике Српске, Босне и Херцеговине, Србије, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Русије ће ове године да отпјева 16 нових дјечјих хитова. Већ 8. маја очекујемо све малишане да стигну у Бању Луку, јер од четвртка, 9. маја, их очекује мноштво обавеза у вези с финалом фестивала”, саопштено је из Радио-телевизије Републике Српске (РТРС), која је организатор фестивала.

Додали су да је ове године тим Ђурђевданског фестивала спремио мноштво изненађења за публику, тако да су водитељи и домаћини фестивала глумачки пар Ненад Окановић Оки и Бојан Ивковић Боки, а предсједница жирија и гост ревијалног дијела је пјевачица Јелена Томашевић.

Улазнице су већ у продаји, заинтересовани могу да их купе у Спортској дворани “Борик” и на портирници РТРС, а као и претходних година коштају једну КМ и сав приход иде у хуманитарне сврхе.

“Ове године у хуманитарни фонд улази и сав приход РТРС од гласања за награду публике, а коме ће новац бити додијељен одлучује побједник, односно у случају дуета побједници СМС гласања, наравно уз помоћ својих родитеља”, поручили су организатори.