У петак отварање новог моста

Новоизграђени мост на мјесту некадашњег Зеленог моста биће свечано пуштен у функцију у петак, 14. јуна, у 21 час, изјавио је градоначелник Игор Радојичић, након данашњег обиласка градилишта новог моста.

Он је позвао Бањалучане да присуствују отварању новог моста, истичући да је отварање заказано за вечерње часове због пуштања амбијенталне расвјете на мосту.

– Нови мост представља прву праву повезницу Западног и Источног транзита, а завршетком радова на спајању Источног транзита, Бања Лука ће добити својеврстан саобраћајни прстен – реако је Радојичић.

Према његовим ријечима, градска администрација је планирала да у року од пет година у граду буду изграђена четири нова моста.

– У Српским топлицама би требало да буде изграђен нови мост до краја идуће године, с тим да су за то већ обезбијеђена средства. У току је ревизија документације и овог љета би требало да буде расписан тендер за избор извођача радова. Послије тога, ући ћемо у капитални пројекат изградње моста у Доцу који ће бити највећи мост у граду – рекао је Радојичић.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић је рекао како је нови мост прављен за будуће вријеме, те да ће се преко њега контролисано одвијати и теретни саобраћај до 12 тона. Говорећи о цијени и времену градње, Сандић је истакао да још увијек није стигла окончана ситуација од стране извођача.

– Ако и прихватимо захтјев за додатне радове, мост неће коштати више од 2,7 милиона КМ. Имајући у виду чињеницу о каквом капиталном објекту се ради, завршеним за мање од годину дана, и то са евидентним дефицитом радне снаге, можемо бити задовољни реализацијом овог пројекта – казао је Сандић.