Утврђени нови термини јавних позива из области спорта

Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт обавјештава спортске организације да су дефинисани нови термини за расписивање јавних позива из области спорта.

Како су навели, због ситуације у вези са вирусом корона и обустављања свих такмичења, измијењен је и допуњен Правилник о критеријумима, условима и начину суфинансирања програма спортских организација и манифестација од интереса за Град Бању Луку, те донесена Одлука о промјени динамике програмског календара.

Том одлуком, дефинисан је нови период расписивања јавних позива, и то:

  • од 1. септембра до 1. октобра 2020. године учесници у систему спорта достављају своје приједлоге програма у складу са јавним позивима (Основни, Посебни и Допунски-манифестације).

Веома битна информација спортским организацијама односи се на период бодовања остварених спортских резултата на такмичењима, гдје спортске организације достављају резултате, тако што саме бирају период за који ће доставити резултате, односно онај период који је за њих прихватљивији. Дакле, спортске организације могу да одаберу само један од понуђених периода, за који ће доставити резултате остварене у том периоду:

  • од 1. јула 2018. године до 1. јула 2019. године или
  • од 1. јула 2019. године до 1. јула 2020. године.

Измјене и допуне Правилника о критеријумима, условима и начину суфинансирања програма спортских организација и манифестација од интереса за Град Бању Луку, као и Одлуку о промјени динамике програмског календара, можете погледати овдје.

 Фото илустрација

Фото илустрација