Ускоро реконструкција раскрснице за Драгочај и Рамиће

Дугогодишњи проблем са безбједности раскрснице на магистралном путу према Приједору, одвајање за Драгочај и Рамиће, требало би у скорије вријеме да буде ријешен.

Како је потврђено је у Одјељењу за саобраћај и путеве, крајем прошле седмице расписан је тендер за избор извођача радова за реконструкцију ове раскрснице, а радови би требали почети по окончању овог поступка.

-С обзиром на то да је ријеч о раскрсници која се налази на магистралном путу Бања Лука-Приједор, ово је још један заједнички пројекат са предузећем „Путеви РС“, које је као инвеститор расписало тендер,  а Град Бања Лука је обезбједио техничку документацију – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

У питању је веома прометна раскрсница на којој се годинама дешавају саобраћајне несреће, које су у појединим случајевима имале и смртни исход.

У њеној близини налази се пјешачки прелаз и аутобуско стајалиште, који ће према предложеном рјешењу – бити измјештени, а биће урађена и нивелација прикључних саобраћајница на магистрални пут.

 Фото архива

Фото архива