Уручене стипендије за 15 најуспјешнијих спортиста

Градоначелник Игор Радојичић, уручио је данас рјешења о стипендирању 15 најуспјешнијих спортиста, у оквиру новог програма развоја спорта на подручју Бање Луке.

Већ другу годину заредом, Град Бања Лука додјељује стипендије за најбоље спортисте, са оствареним успјехом као кључним критеријумом. Бања Лука је једина локална заједница у БиХ која је увела овакву врсту подршке спортистима.

Ове године, право на спортску стипендију остварило је 15 спортиста, од којих су двојица спортисти првог разреда – сениори, један спортиста интернационалног јуниорског разреда, те 12 спортиста првог разреда – јуниора.

  • Ово је новина коју смо увели прошле године и која је наишла на позитивне рекације и спортиста и спортске јавности. Спортисти првог разреда – сениори су пливачи Никола Бјелајац и Михајло Чепркало, интернационални спортиста је каратисткиња Ања Лолић, док су спортисти првог реда – јуниори: Јован Росић (АК Борац), Милица Праштало (КК Орлови), Душан Мачкић, (ККК Врбас), Павле Дујаковић (КК Енергија), Марко Ковачић (АПК 22. април), Сергеј Вучић (КК Енергија), Сара Микача (ТК Младост), Владимир Пандуревић (СТК Бања Лука), Александра Рољић (АК Бања Лука), Маша Максимовић (Школа шаха Скакач), Бојан Максимовић (Школа шаха Скакач) и Бранко Тадић (ЏК Звијезда) – истакао је Радојичић.

Начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац, изјавио је да су ови спортисти остварили најбоље резултате у прошлој години.

  • Додјела стипендија представља лијепу увертиру у избор најбљих спортиста града који ће бити одржан у фебруару. Вјерујем да је ово бити бар мала помоћ нашим спортистима и да ћемо сталном бригом о њима допринијети и бољим резултатима. Надам да ће овај пројекат опстати и да ћемо у наредним годинама имати још више спортиста који ће својим резултатима заслужити стипендију – рекао је Бањац.

У име спортиста, на додијељеним стипендијама захвалила је Маша Максимовић, млада шахисткиња из Школе шаха „Скакач“.

  • Стипендија ће сигурно бити додатни мотив за даљи рад и помоћи ће нам да се такмичимо и остваримо боље резлутатима. Ове године имам у плану да постанем женски интернационални мајстор и надам се да ће то и остварити – казала је Маша Максимовић.