Упркос „корони“: Санирана Љевчанска улица на Петрићевцу

Упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији, ових дана је успјешно окончана санација Љевчанске улице на Петрићевцу, која је, због преусмјеравања саобраћаја током извођења радова на изградњи пута у правцу Мотика, претпрпјела значајхна оштећења.

-Након завршетка радова на изградњи Улице Kраља Александра I Kарађорђевића извршена је санација Љевчанске улице, која је за вријеме извођења радова служила као обилазница,  те је усљед великог саобраћајног оптерећења у значајној мјери оштећена – кажу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Извршена је замјена слабоносивог тла и уградња тампона, након чега је урађено асфалтирање саобраћајнице у пуном путном профилу, у укупној дужини око 600 метара. Радови су изведени у оквиру редовног одржавања градских асфалтних саобраћајница, а вриједност инвестиције износи око 100.000 KМ.

-Послије санације Љевчанске улице, у овом дијелу Петрићевца, остало нам је да санирамо Банијску улицу и то послије изградње канализације, како смо то раније договорили са мјештанима – кажу у ресорном одјељењу.

У изградњу Улице краља Александра I Kарађорђевића уложено је више од два милиона KМ, а дотрајалу саобраћајницу замијенио је савремен пут ширине од шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, новим водоводом, као и јавном расвјетом.