Упозорење на нестабилно вријеме – могући грмљавина, пљускови и град

Републички хидрометеоролошки завод РС је данас, 4. августа, издао наранџасто упозорење за подручјуе Бање Луке, јер се очекују јачи грмљавински процеси, појава града те већа количина падавина.

  • У току дана очекује се честа појава кише, пљускова и локалних грмљавина. Према подневу и поподне биће све више облака, уз кишу и пљускове. Прво ће се зона јаче нестабилности  формирати  изнад западних и југозападних предјела те на југу, гдје може бити и локалних непогода, праћених градом, јаким олујним вјетром и обилнијим падавинама од 30 до 40 литара по метру квадратном, локално и више. Према вечери, облаци нестабилности се од централног појаса премјештају на сјевер гдје ће дати јаке грмљавинске процесе, локално обилне падавине и олујни вјетар – саопштено је из РХМЗ РС.

Из Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице, упозоравају грађане на потенцијално опасне временске прилике.

  • На територији града Бање Луке јутрос је пало 13 литара кише по квадратном метру, те се до краја дана могу очекивати исте или веће количине падавина. Упозоравамо грађане на опрез и предузимање мјера са циље самозаштите – казали су у цивилној заштити.