Уклоњене депоније на Лаушу и Чесми

Двије дивље депоније на подручју Лауша и Чесме уклоњене су ових дана, у настојању да се ријеши проблем који на овим локацијама, због несавјесних појединаца, траје већ годинама.

-Одјељење за комуналне послове је у току претходне седмице очистило и санирало двије дивље депоније на локацији Ченића гробља на Лаушу, која је представљала вишегодишњи проблем, и депоније у насељу Чесма у Улици Стефана Немање – кажу у овом одјељењу.

Са депонија су одвезене велике количина отпада, и то старог намјештаја, гума, прозора, отпада са зелених површина, грађевинског  шута и другог отпада које су несавјесни суграђани одлагали на овим локацијама.

-Нажалост, на овим локацијама се већ дуже вријеме непрописно одлаже отпад због чега се појављују дивље депоније – истичу у овом одјељењу.

Истовремено, настављене су и активности на замјени оштећених контејнера за одлагање отпада. Ове седмице, на путном правцу Бањалука-Приједор, у насељима Пријаковци и Мишин хан, постављени су нови умјесто дотрајалих контејнера.

С циљем побољшања јавне хигијене, ових дана ће бити расписана и јавна набавка за постављање три нова подземна рециклажна контејнера у ужем центру града, те набавка већег броја стандардних контејнера.