Уз фудбалски, планиран и терен са атлетском стазом

Уз нови фудбалски терен са вјештачком травом на Бањалучком пољу, у плану је градња још једног са атлетском стазом.

-Покренули смо израду пројектне документације за изградњу терена са атлетском стазом и већ смо обавили преговоре са представницима ФК Борац и Фудбалског савеза, који су заинтересовани да учествују са нама у реализацији овог пројекта – казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар, истичући да ће ово бити значајно и за наше атлетичаре који ће тиме добити мјесто за своје тренинге.

Ове активности се одвијају истовремено са припремама за наставак друге фазе градње стадиона са вјештачком травом у непосредној близини тржног центра „Делта планет“, за шта је у току поступак јавне набавке за избор извођача радова процијењене вриједности око 750.000 КМ.

Прва фаза овог пројекта, која је подразумијевала грађевинске и хидро захвате односно завршетак оборинске и фекалне канализације и водовода – успјешно је окончана и сада би, по окончању тендерских процедура, требало да се финализује овај пројекат.

Будући стадион биће саграђен по ФИФА стандардима и намијењен је свим бањалучким клубовима. Биће изграђене и свлачионице за фудбалере и судије, а унутар саме зоне стадиона могуће је планирати и трибине монтажног типа за посјетиоце.

Уз овај пројекат, задњих неколико година интензивно се радило на побољшању спортске инфраструктуре, од чега је један од највећих пројеката – отварање нове спортске дворане „Центар“ завршене прошле године.

Поред тога, при крају је градња спортске дворане код ОШ „Бранко Радичевић“ на Старчевици, а улази се и у градњу дворане уз школу „Свети Сава“ на Лаушу.

 Локација будућих терена (Фото архива)

Локација будућих терена (Фото архива)