Туристичка понуде Бање Луке на Сајму туризма у Кини

Представници Града Бања Лука и Туристичке организације Бања Лука учествују на Међународном сајму туризма у кинеском граду Тјенђин.

Начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић казала је да је ово јединствена прилика да се Бања Лука појави на туристичкој мапи истока, а посебно након што је Град Бања Лука однедавно потписник меморандума о сарадњи са кинеским градом Тјенђин.

Учешће на сајму је прилика да се Бања Лука представи са туристичком понудом адреналина, манифестација, те културно-историјског наслијеђа.

-Позиционирања Бање Луке и њене регије као туристичке дестинације на кинеском тржишту омогућено је развојем нових авио линија са Аеродрома Бања Лука, али и успостављањем привредне и културне сарадње Републике Српске и Кине – нагласила је Тривићева.

Програм туристичке понуде Бање Луке представљен је и замјеници градоначелника Тјенђина Цао Xиао Хонг, која је свечано и отворила сајам. Представљање Бање Луке на Сајму туризма у Тјенђину, који траје од 9. до 11. новембра, омогућено је кроз подршку Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци.