Темељи за нови вртић у Лазареву

На подручју Лазарева у току су грађевински радови на изградњи новог вртића, који би требало да прими 170 малишана са овог подручја. До краја идуће седмице, требало би да буду изграђени темељи за доградњу новог дијела „Kолибрија“, након чега ће се приступити даљим радовима.

Овај пројекат реализује се у двије фазе, а у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“. Ове године биће извредена прва фаза радова, вриједна 550 хиљада марака.

За овај новац, биће изведени грађевински радови, а у другој фази, догодине, објекат ће бити потпуности завршен, опремљен и стављен у функцију

Према пројекту, планирани објекат новог вртића у Лазареву биће површине око 1.150 квадратних метара. Постојећи вртић „Kолибри“, његов јужни дио – са два тракта по четири јединице – изграђен је 2013. године. У настојању Града да обезбиједи предшколско васпитање што већем броју дјеце, током прошле године отворени су нови вртићи у Росуљама и Обилићеву, а недавно је  проширен и стављен у функцију вртић „Бубамара“ у Обилићеву. За ову годину, у плану је и реконструкција вртића “Јежева кућица“, те отварање мањег вртића на Старчевици.

На основу проведене јавне набавке, посао доградње овог вртића повјерен је предузећу „Универзал БС“.