Сјеча осушених стабала на више локација у центру града

Више обољелих стабала у парковима и градским дрворедима биће уклоњено у наредним данима, у оквиру превентивне акције градских служби.

Према подацима Одјељења за комуналне послове, обољела и сасушена стабла, која представљају потенцијалну опасност за пролазнике, биће уклоњена на неколико локација на подручју ужег градског језгра.

Како је планирано, комуналне службе ће сутра посјећи два сасушена стабла у парку Петар Кочић. Ријеч је о сасушеној смрчи и стаблу „црног ораха“.

– С обзиром на то да су у питању висока стабла и да је ријеч о парку у центру града, који посјећује велики број наших суграђана, приликом њиховог уклањања комуналцима ће помоћи и ватрогасци својом дизалицом – кажу у одјељењу.

У међувремену, наредних дана ће на другим локацијама бити уклањана сасушена стабла. Тако ће у Парку Младен Стојановић  бити уклоњена два бора и један јасен. Код Дјечијег позоришта РС биће посјечена два потпуно сува дуда, а испред Народног позоришта РС двије липе.

– Ова стабала се морају уклонити јер представљају опасност, а на њихова мјеста, током јесени, биће засађене младе саднице – истичу у Одјељењу.