Сутра у Дому омладине „Принцеза Златка у краљевству боја“

Интерактивна представа за дјецу и одрасле „Принцеза Златка у краљевству боја“, у продукцији Невид театра из Бање Луке, биће изведена 3. децембра на сцени Дома омладине са почетком у 18.18 часова.

Како су саопштили из Невид театра, прича говори о принцези Златки, принцези вила и вилењака из Жутог краљевства, која оплемењује свој живот упознајући краљевства разних боја, те на тај начин разара предрасуде свога оца, Краља Жутка, и приказује дјеци да је свијет који је обогаћен разноликостима уједно богатији и садржајнији свијет.

Вишенаграђивани аутор из Невид театра, Марко Дукић, је аутор текста и редитељ, а у представи потписује и кореографију. Костимографкиње су Маја Мирковић, двострука добитница Стеријине награде за костим и Биљана Тегелтија Бојанић, овогодишња добитница награде за најбољу костимографију „Јоаким Вујић“ у пару са Мајом Мирковић. Њих двије су заједно са Ђурђицом Бјелошевић обликовале и израдиле реквизиту, док су костиме израдиле Јела Бошковић и Љиљана Шиниковић. У представи играју Маја Вујановић, Дејан Андрић и Марко Дукић, лекторка је Наташа Кецман, а вајар сарадник Бојан Микулић.

На свом гостовању широм БиХ, Невид театар је до сада извео представу у: Мостару, Тузли, Добоју, Усори, Травнику, Кисељаку, Крешеву, Сарајеву, Источном Сарајеву, Бугојну и Бањој Луци.

Улазнице се могу резервисати путем апликације „BL TEATAR“, na email: nevid.teatar@gmail.com или на број телефона: 065/741-363.

 Фото: Невид театар

Фото: Невид театар