Сусрет градоначелника са шефом теренске канцеларије ОЕБС-а у Бањој Луци

Градоначелник Игор Радојичић састао се данас са шефом теренске канцеларије ОЕБС-а у Бањој Луци Дмитријем Иорданидијем и његовим сарадницима.

Током састанка у Градској управи, разговарано је о активностима које ОЕБС проводи на борби против говора мржње.

Представници ОЕБС-а су представили пројекат „Супер грађанке и супер грађани“, у оквиру којег се формирају неформалне коалиције удружења грађана, невладиног сектора, полиције, вјерских заједница, локалне заједнице и других актера с циљем борбе против говора мржње, али истовремено и у циљу јачања друштвене кохезије.

Како су информисали градоначелника – већ постоји одређен број организација које су се укључиле у ову неформалну мрежу, те је исказана потреба да се Град додатно укључи у овај пројекат на изради акционог плана за кохезију заједнице.

Градоначелник Радојичић упознао је присутне да постоји добра сарадња између Града и невладиног сектора по различитим основама, те да градска администрација пружа и значајну подршку удружењима грађана финансирајући њихове пројекте путем јавних позива.

Како је истакао, интерес Града је да овај сектор буде партнер локалној власти, те да учествују у реализацији заједничких циљева, наводећи примјер недавно формираног Форума за безбједност града Бање Луке.