Стигла вода у Благојевиће, Лакиће и Бојаниће

Градоначелник Игор Радојичић, данас је свечано отворио водовод Рекавице – Благојевићи, чиме је преко 50 домаћинстава засеока Лакићи, Благојевићи и Бојанићи добило воду. За ове радове из буџета је издвојено 175.000 КМ, а извело их је предузеће „Еко-еуро тим“ д.о.о. Бања Лука.

-Ове године много смо радили на пројектима водоснабдијевања. Првобитно смо планирали 17, а до краја године имаћемо урађене или су у различитим фазама реализације 19 водовода. И то од оних за мање корисника па до оних великих, попут урађене фабрике воде у оквиру великог водоводног система „Црно врело“ – казао је градоначелник Радојичић.

Према његовим ријечима, данас је ријешено крупно питање становника Рекавица два, односно засеока који нису имали воду.

-Водоводна мрежа је урађена за стварне потребе када је ријеч о овом подручју. И то је нешто најконкретније што смо могли урадити – рекао је Радојичић и додао да се полако улази у планирање радова за 2019.годину.

-Нацрт буџета је у припреми и планирамо да га до 10.новембра упутимо у Скупштину Града,и уђемо у разговоре са савјетима мјесних заједница – истакао је Радојичић.

Предсједник Савјета МЗ Рекавице 2 Жељка Благојевић казала је да је новоизграђеном мрежом ријешен велики проблем преко 50 домаћинстава који сада добијају воду и који су изразили жељу да се прикључе на водоводну мрежу.

-Доста је улагано на ово подручје. Остаје још пут да се уради и то нам је приоритет у наредном периоду – рекла је она.

Одборник у Скупштини Града Боран Босанчић казао је да постоји добра сарадња савјета мјесних заједница Рекавице један и два са градским властима и да ће се наставити реализација пројеката значајних за то подручје.

-Наставиће се пројекат водоснабдијевања Рекавица један, односно измијештање водоводне трасе – казао је Босанчић.