Стратегија развоја културе пред одборницима

Приједлог Стратегије развоја културе Града Бања Лука 2018-2028. године биће предмет расправе на наредној сједници Скупштине Града, која је заказана за 26. јуни.

-На 24. сједници Скупштине Града наћи ће се укупно 55 тачака дневног реда, међу којима је и Стратегија развоја културе  -рекао је градоначелник Игор Радојичић, послије данашње сједнице Колегијума Скупштине Града.

Он је истакао да би усвајањем овог документа, Бања Лука по први пут добила Статегију развоја културе, те да је то један од услова за канидидатуру за европску престоницу културе.

На овој сједници требало би да се разматра и Приједлог одлуке о оснивању Форума за безбједност грађана.

-Позитивна искуства о оваквом Форуму постоје у цијелом свијету, као начин укључивања грађана у разматрање стања безбједности и предлагања различитих мјера од стране различитих институција и организација, од полиције, школа, невладиних организација па до самих грађана – казао је Радојичић.

Извјештај о провођењу Локалног еколошког акционог плана за Град Бању Луку и Информација о стању судских и управних поступака, такође би требало да се нађу на дневном реду ове сједнице, као и више тачака из области просторног планирања и имовинских односа.

Посљедња тачка дневног реда су кадровска питања, међу којима је и именовање директора ЈУ „Раднички универзитет“ и именовање чланова школских одобра из реда представника локалне заједнце у основним и средњим школама на подручју града.

Скупштина ће и на овој сједници разматрати извјештаје о пословању неколико комуналних предузећа, и то: „Водовода“ а.д, „Градског гробља“ и „Чистоће“ а.д.

– Што се тиче скупштинске љетне паузе, планирали смо да радимо и у јулу, али је један дио одброника најавио годишње одморе, па смо одлучили да паузу направимо тада, а да наредна сједница буде крајем августа. Скупштина се држи своје динамике и плана рада. Пратимо редовно кварталну реализацију програма и могу да потврдим да све иде својим током – рекао је предсједник Скупштине Града Зоран Талић.