Соларна клупа инсталирана у парку код Народног позоришта

У парку код Народног позоришта РС данас је постављена соларна клупа, која ће грађанима служити за пуњење мобилних уређаја путем соларних панела као и за конекцију на бежични интернет.

Соларну клупу израдило је и граду донирало бањалучко предузеће „Телемакс“.

Градоначелник Игор Радојичић, захвалио је „Телемаксу“ на донацији и подсјетио да је ова компанија донирала и соларно дрво које се такође налази у центру града.

  • Овакви пројекти се уклапају у стратешке циљеве развоја града, као што су стратегија енергетске ефикасности и развоја Бање Луке као „паметног града“. Наш циљ је модернизација услуга, увођење ИТ технологија у све сегменте друштва гдје је то могуће. Од раније имамо соларну клупу у Парку Петар Кочић која представља донацију „Сбербанке“, а вјерујем да ће их у граду бити још – казао је градоначелник Радојичић.

Аријана Максимчук, власница компаније Телемакс, изјавила је да су за задовољством граду поклонили соларну клупу.

  • Промоцију соларне клупе смо имали на Самиту енергетике у Требињу гдје смо добили доста похвала за овај производ. Наше соларне клупе, поред Бање Луке, красе и улице Беча и Загреба, а ускоро ће бити постављене у Дубаију као и у неким градовима у Републици Српској и Србији – закључила је Максимчук.